Laadukkaan lisäaineettoman viinin löytäminen on vaikeaa. Me teimme sen sinulle helpoksi.

Intohimoinen viiniharrastaja Fredu Sirviö tapasi biodynaamisia viinejä maahantuovan Henri Bäckmanin luomuruokatapahtumassa 2012. Fredu ja Henri ystävystyivät nopeasti yhteisen kiinnostuksen kohteen, lisäaineettominen laadukkaiden viinien ansiosta. Jo ensimmäisistä tapaamisista syntyi idea omasta viinimerkistä ja alkoi pitkä matka riisua viineistä kaikki ylimääräinen, pitämällä korkeimmat laatustandardit yllä.

2002

Fredu Sirviö täyttää 18 vuotta ja hurahtaa viinien maailmaan. Päivät (ja yöt) kuluvat lumilautailun parissa, mutta taustalla kytee intohimoinen viiniharrastus.

2008

Henri Bäckman perustaa biodynaamisia ja luomulaatuisia viinejä maahantuovan yrityksen. Henri on ensimmäisiä suomalaisia, jotka ovat intohimoisen kiinnostuneita täysin luonnonmukaisista ja lisäaineettomista alkuviineistä.

2011

Fredu lopettaa ammattilaisurheilu-urnasa ja ryhtyy yrittäjäksi perustamalla kaksi kansainvälistäkin huomiota saanutta start-up yritystä. Intohimo viineihin säilyy jatkuvasti ja viikonloput kuluu opiskellessa maailman viinejä. Joskus vähän turhankin innokkaasti 🙂

2012

Henri ja Fredu tapaavat Fredun järjestämässä luomuruokatapahtumassa, jossa Henri on maistattelemassa maahantuomiaan alkuviinejä. Emme vieläkään tiedä oliko Fredu kiinnostunut enemmän Henrin jutuista vai ilmaisesta alkuviinistä, mutta kaksikko ystävystyy nopeasti viininmaistatuksen ohessa.

2013

Henri on mukana perustamassa kahta ravintolaa, joiden listoilta löytyy maailman laadukkaimmat alkuviinit. Henri pääsee otsikoihin juottamalla asiakkailleen tynnyrillisen alkuviiniä.

2017

Fredu muuttaa Austraaliaan ja alkaa syntyä ajatus omasta viinitalosta. Fredu opiskelee viinintuotantoa Hunter Valleyn viinitiloilla.

2018

Fredu ja Henri tuumaavat yhdessä, että nyt olisi vihdoin aika mullistaa viinimarkkinat ja luoda kuluttajaystävällinen alkuviini. Halu tarjota parasta laatua mitä markkinoilla on ajaa ystävykset kehittämään Denada viinit.

2019

Denada julkaistaan ja alkaa viinimaailman mullistus.