Denada viljelyALUEET

Parhaat viinit alkavat aina viljelyalueesta

Emilia Romagna

Italia

Emilia Romagna on maaperältään rikas alue Pohjois-Italiassa ja yksi maan hedelmällisimmistä viinialueista. Emilia-Romagna on koti lukuisille kulinaristisille ja kuuluisille ruokatuotteille, kuten Parmigiano-Reggianolle, balsamicolle sekä yhdelle maailman vanhimmista rypälelajikkeista. Emilia Romagnalla on hyvin pitkät perinteet viininviljelyssä. Emilia Romagnan viininviljelyperintö juontaa juurensa jo seitsemänteen vuosisataan eKr., luokitellen sen italialaisten viinialueiden vanhempiin. Jotkut Emilia Romagnassa valmistetuista viineistä ovat olleet italialaisen ruokavalion peruskivi jo kahdentuhannen vuoden ajan.

JUMILLA

ESPANJA

Etelä-Espanjassa Murcian maakunnassa sijaitseva Jumilla on maailman suurimpia viinintuottaja-alueita. Maaperä on pääasiassa kalkkikiveä ja ilmasto on mantereellinen eli talvet ovat kylmiä ja kesät kuumia. Nämä ominaisuudet antavat rypäleille oman makunsa. Jumillassa täysin luonnonmukainen viininviljely on kuuman ja kuivan ilmaston sekä hiekkaisen ja kivisen maaperän ansiosta helppoa. Jumilla on ainutlaatuisen maaperänsä ja ilmastonsa myötä kansainvälisesti kovasti nosteessa oleva viinialue.

LIITY ILMAISEEN VIINIKLUBIIN

Tämä ei ole tavanomainen viiniklubisi. Liittyessäsi nyt ilmaiseksi mukaan saat vinkkejä ja niksejä maailman parhailta viiniasiantuntijoilta ja reseptejä huippukokeilta. Monet maksaisivat päästäkseen mukaan tälle listalle.